HandsOn CRM vs Dynamics 365 CRM

Het kiezen van de juiste CRM-oplossing (Customer Relationship Management) voor uw bedrijf kan een uitdagende taak zijn, vooral gezien het brede scala aan oplossingen op de markt.

In dit artikel vergelijken we Microsoft Power Apps, waarmee HandsOn CRM is gemaakt, met Dynamics 365 for Sales en laten we zien, hoe u aanzienlijk kunt besparen, door een CRM-systeem als HandsOn CRM te gebruiken op basis van het Microsoft Power Platform.

Prijsverschillen

Prijsverschillen tussen Dynamics 365 for Sales en Microsoft Power Apps. Dynamics 365 for Sales, een van de bekendste CRM-oplossingen, heeft momenteel een prijskaartje van rond de € 80,- per gebruiker per maand. Daarnaast betaal je nog veel extra voor andere apps, waaronder bijvoorbeeld Customer Service, Marketing etc. In vergelijking hiermee kost een licentie voor Microsoft Power Apps slechts rond de € 16,90 per gebruiker per maand, wat een aanzienlijke besparing oplevert. Daarnaast moet de software ook nog geïmplementeerd worden.
Voor HandsOn CRM rekenen we bovenop de licentie prijs slechts een kleine opslag voor de implementatie.

Vergelijkbare mogelijkheden

Hoewel er een aanzienlijk prijsverschil is tussen Dynamics 365 for Sales (D365) en een Microsoft Power App, bieden beiden vergelijkbare functionaliteiten. Het Microsoft Power Platform, bestaande uit Power Apps, Power Automate, Power BI en Power Virtual Agents, kan geheel worden aangepast om te voldoen aan de specifieke behoeften van uw bedrijf. Dit gaat op precies dezelfde manier als D365. Beide hebben dezelfde Model Driven app user interface, beide zijn gebasseerd op de Dataverse database van Microsoft, beide gebruiken dezelfde Outlook app etc,etc. De overeenkomsten zijn talrijk.

Integratie

Eenvoudige integratie met andere Microsoft producten. Het Microsoft Power Platform integreert eenvoudig met andere Microsoft producten zoals Microsoft / Office 365, Sharepoint, Azure en Teams. Dit maakt het gemakkelijker om gegevens en processen tussen verschillende systemen te delen, wat resulteert in een meer gestroomlijnde en efficiënte werkomgeving. Ook met andere systemen is te integreren, al is het alleen maar door de vele Power Automate connectoren die bestaan.

Schaalbaarheid

Schaalbaarheid en groei. Het Microsoft Power Platform is schaalbaar en kan meegroeien met uw bedrijf. Naarmate uw bedrijf groeit en uw behoeften veranderen, kunt u eenvoudig nieuwe functionaliteiten toevoegen en bestaande aanpassen. Dit zorgt ervoor dat uw CRM-systeem altijd up-to-date blijft en aansluit op de veranderende behoeften van uw bedrijf. Zelfs doorgroeien naar Dynamics 365 is een optie, echter komen we dat in de praktijk niet veel tegen.

Conclusie

Hoewel Dynamics 365 for Sales een uitstekend CRM-systeem (en veel meer) is, biedt het Microsoft Power Platform met onze HandsOn CRM solution, vergelijkbare functionaliteiten tegen een aanzienlijk lagere prijs. Door te kiezen voor het Microsoft Power Platform, kunt u uw CRM-systeem aanpassen en integreren met andere Microsoft-producten, terwijl u tegelijkertijd aanzienlijk bespaart op kosten. De keuze is  aan u.