Kostbare CRM systemen met of zonder gebruiksgemak

Weet je wat er bij de implementatie van een CRM systeem vaak als eerste gebeurt? Dat is dat een groot aantal meegeleverde functionaliteiten worden uitgezet. “Dit is voor jouw bedrijf niet van belang, het komt vooral voor bij grote organisaties”, zou zomaar opgemerkt kunnen worden. Het gevolg is, dat je betaalt voor iets wat je nooit zult gebruiken. Goed voorbeeld is Dynamics 365 for Sales. Beter is om vooraf goed na te denken over wat je echt nodig hebt, zeker wanneer jouw bedrijf bestaat uit relatief weinig managementlagen en geen honderden medewerkers in dienst heeft.

Complexiteiten

Gebruiksgemak betekent minder clicks; zo min mogelijk subpagina’s hebben om overzicht te houden op klantgegevens. Maar ook dat emails, gespreknotities of taken makkelijk aan het desbetreffende klantdossier gekoppeld worden, zodat ook een collega altijd voorzien is van actuele informatie. De realiteit is, dat er vaak complexiteiten ontstaan door te veel aan schermen en functionaliteiten. Het levert handmatig werk op, gesleep van bestanden van de ene naar de andere plek en langdurig zoeken. Het gevolg is bijvoorbeeld dat accountmanagers teveel administratieve druk ervaren en tegen uitdagingen aanlopen, die helemaal niet nodig zouden moeten zijn. Met het gevaar dat de bereidheid om informatie te registreren kleiner wordt.

Kiezen voor de juiste CRM-oplossing

Om gebruiksgemak en betaalbaarheid te realiseren, is het belangrijk om te kiezen voor een CRM-oplossing die zich richt op de essentiële functionaliteiten die jouw bedrijf nodig heeft. Vermijd systemen die overladen zijn met functies die niet relevant zijn voor jouw organisatie. Onderzoek verschillende opties en selecteer een CRM-systeem dat aansluit bij de behoeften van jouw bedrijf en de grootte ervan.

Gebruiksgemak en betaalbaarheid

Wat allereerst voor het gebruiksgemak van belang is, voor nu en in de toekomst, is een intelligent platform. Waarom dat zo is, kun je onder andere terugzien in de youtube video’s over Microsoft Co-Pilot. Daarin kun je zien dat AI-gedreven productiviteit nu al naar de werkvloer wordt gebracht. Als je ernaar gekeken hebt, dan kun je jezelf serieus de vraag stellen of elke CRM leverancier dit soort ontwikkelingen nog wel bij kan houden. Dat is de reden waarom we kiezen voor een Microsoft platform waarin zaken als security, integratie en intelligentie op het allerhoogste niveau geregeld zijn en de integratie met de producten die je dagelijks gebruikt (Word, Excel, Teams etc.) optimaal is.

Betaalbaar houden we onze CRM oplossing HandsOn CRM, doordat we bij de ontwikkeling ervan hebben onderzocht, wat voor de meeste mkb-bedrijven echt van belang is. Geen overbodige luxe dus. Hierdoor ontstaat een efficiënte en effectieve tool die het dagelijkse werk van accountmanagers, sales teams en andere medewerkers vereenvoudigt en ondersteunt.

Training en ondersteuning

Om het gebruiksgemak te bevorderen, is het ook belangrijk dat medewerkers de juiste training en ondersteuning krijgen bij het gebruik van het CRM-systeem. HandsOn CRM biedt daarom diverse trainingsmogelijkheden en uitgebreide support, zodat alle medewerkers het maximale uit het systeem kunnen halen en zich comfortabel voelen met de interface en functionaliteiten.

Op maat gemaakte oplossingen

Elk bedrijf is uniek en heeft zijn eigen specifieke behoeften en wensen. Om tegemoet te komen aan deze diversiteit, biedt HandsOn CRM de mogelijkheid om de CRM-oplossing verder te personaliseren met modules en maatwerk. Zo kunnen bedrijven ervoor kiezen om extra functionaliteiten toe te voegen of bestaande processen verder te automatiseren, zonder dat dit ten koste gaat van het gebruiksgemak of de betaalbaarheid van het systeem.

Toekomstbestendig

Een ander belangrijk aspect van een gebruiksvriendelijk en betaalbaar CRM-systeem is toekomstbestendigheid. Technologische ontwikkelingen volgen elkaar in rap tempo op en het is belangrijk dat een CRM-systeem hierin meegaat. Door te kiezen voor een oplossing zoals HandsOn CRM, gebouwd op het Microsoft Power Platform, ben je verzekerd van een systeem dat continu evolueert en inspeelt op de nieuwste technologieën en trends. Hierdoor blijft het systeem gebruiksvriendelijk en betaalbaar, ook op de lange termijn.

Conclusie

Gebruiksvriendelijkheid en betaalbaarheid zijn wel degelijk mogelijk in CRM-oplossingen, mits je de juiste keuzes maakt en je focust op de essentiële functionaliteiten die jouw bedrijf nodig heeft. HandsOn CRM, gebouwd op het Microsoft Power Platform, is een uitstekend voorbeeld van een oplossing die zowel gebruiksvriendelijk als betaalbaar is. Door te investeren in de juiste training, ondersteuning en maatwerk, kunnen bedrijven een CRM-systeem realiseren dat perfect aansluit bij hun wensen en behoeften, en dat toekomstbestendig is.