Sales

Als we het hebben over sales, dan gaat het erom dat we producten of diensten verkopen aan klanten. Dat betekent, dat we potentiële klanten moeten vinden, ze moeten overtuigen om interesse te hebben, de producten of diensten moeten presenteren en demo’s geven, onderhandelen over deals en ervoor zorgen dat ze goede klantenondersteuning krijgen.

Sales is niet simpelweg iets wat je even snel doet, het is een proces dat veel verschillende fases heeft en je moet echt weten waar je mee bezig bent. Het is belangrijk om een goed begrip te hebben van de producten of diensten die je verkoopt en ook van de behoeften van potentiële klanten. Om dit goed te kunnen doen, werk je vaak samen met andere teams, zoals marketing, productontwikkeling en klantenservice.

Als de verkoop is afgerond, dan komt de opvolging. Dit kan bijvoorbeeld betekenen, dat je een order binnenhaalt of een contract afsluit. Om er zeker van te zijn dat alles goed verloopt, kun je gebruikmaken van contractbeheer of orderbeheer. Hiermee hou je het hele proces van het contract of de order bij: van de start tot het einde. Zo weet je zeker dat alles volgens de afspraken verloopt en minimaliseer je de risico’s. Dit is erg belangrijk, want je wilt het maximale uit je contracten en orders halen.

Hoe werkt het in Handson CRM?

In HandsOn CRM maak je verkoopkansen aan, om elke verkoop te begeleiden met een traject. Je kunt hier basis gegevens opgeven, zoals om welke klant het uiteraard gaat, wat de behoeft is en wat jij als oplossing biedt. Je gaat de verkoopkans ontwikkelen, je brengt een voorstel uit. Je beheert je offertes, waaraan je  producten hebt toegevoegd, een prijs en eventueel kortingen. Je kunt meerdere producten in verschillende kwantiteiten opgeven. Je berekent een totaalprijs evt met een korting. Door middel van een koppeling met Word, kun je de offerte uitdraaien en versturen via Outlook. Ook hier weer de voordelen van een Microsoft product!

 Je doorloopt de diverse fase van de verkoopkans. De stappen die hierbij komen kijken, bepaal jij.  Het proces is geheel aan jouw wensen aan te passen, zodat jij al  je informatie kunt opslaan en verwerken. Bij het afsluiten van de verkoopkans en als je de verkoop succesvol afrond, kun je een contract of order hieruit laten voortvloeien. Indien je kiest voor een order, worden de producten ook overgenomen.